Det blir Tex-mex-gratäng med tacotäcke till middag här ikväll.
Ingredienser:
300 g quornfärs
1 gul lök
2 morötter
2 msk olivolja
1 påse taco kryddmix (à 40 g)
1 burk krossade tomater (à 400 g)
2 burkar vita bönor i tomatsås (à 400 g)
1 påse riven tacoost (à 150 g)
1/2 påse tacochips (à ca 100 g)
2 dl gräddfil
eventuellt grönsallad till servering
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200°C.
Skala och hacka löken. Fräs löken i olja i en stekpanna/kastrull, ca 3 minuter. Riv morötterna grovt. Tillsätt färsen och fräs ca 5 minuter. Blanda i tacokrydda, krossade tomater, morötter och bönor. Låt småkoka under lock ca 10 minuter.
Ta av från värmen. Blanda ner 2/3 av osten i kastrullen.
Lägg färs- och bönblandningen i en ugnssäker form. Toppa med chipsen och resten av osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter tills osten smält och chipsen fått fin färg. Servera med gräddfilen och gärna en sallad till.