Primörpaj med pinjenötter

I made a pie for dinner yesterday. I’ll post the recipe in Swedish.

http://www.catasa.se/4images/details.php?image_id=15436

Pajdeg:
3 dl kornmjöl
75 gr smör
3/4 dl kvarg

Fyllning:
1/2 purjolök
4 kokta morötter
6 kokta potatisar
Rapsolja
1 dl pinjenötter
3 vitlöksklyftor
1 dl färska blandade örter (jag tog en kruka persilja)
200 gr riven ost

Äggstanning:
4 ägg
3 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvargen och arbeta ihop till en deg. Sätt ugnen på 225 grader. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kylen i ca 30 min. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda det i ca 10 min. Strimla purjolöken och finhacka vitlöken. Fräs sedan i rapsolja i en stekpanna. Skär morötter och potatis i skivor. Blanda i alla ingredienser till fyllningen men spara 1/3 av osten och halva mängden av pinjenötterna. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen. Fördela fyllningen i pajskalet och häll äggstanningen över. Strö över resten av osten och pinjenötterna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min.